Aktuellt

Lagen om Penninginsamlingar förnyas – igen

Lagen om penninginsamlingar har stöts och blöts under den nuvarande regeringen i många repriser. De planerade förändringarna innehåller både goda och dåliga nyheter för föreningar.Läs mera »
08.09.2014 kl. 11:12

Uppdaterad skatteanvisning för föreningar

Skatteverket har uppdaterat sin beskattningsanvisning för allmännyttiga samfund. Läs mera »
06.08.2014 kl. 11:45

Arbetsgivarinformation uppdaterad

Informationen om föreningen som arbetsgivare har uppdaterats i maj 2014.Läs mera »
21.05.2014 kl. 12:02

Om Föreningsresursen

 

Föreningsresursen är SFV:s webbplats för föreningskunskap. För besökare från Sverige framhåller vi att innehållet gäller finländska förhållanden.

Innehållet på Föreningsresursen står fritt till förfogande på denna webbplats med vissa förbehåll: Vi ger dig rätt att selektivt använda materialet internt i egna presentationer eller i utbildningar du arrangerar för din förening/organisation, om du uppger källan: "SFV:s föreningsresurs - foreningsresursen.fi".
Observera att bearbetningar eller derivativa verk inte får distribueras eller säljas allmänt. I praktiken betyder det att du kan citera materialet i eget material, men du får inte kopiera av stora delar av materialet för att till exempel skapa en egen webbplats eller egna kompendier eller böcker av materialet.

Föreningsresursen har byggts upp av personalen och förtroendevalda på SFV. Vi strävar till att hålla informationen uppdaterad enligt gällande lagar och förordningar, men webbplatsen kan inte betraktas eller hänvisas till som juridisk rådgivning. I knepiga föreningsjuridiska fall skall du bekanta dig med föreningslagen eller vända dig till en jurist.

Frågelådan

Ställ frågor eller läs andras frågor och svar.
Till frågelådan »

Föreningskunskap på fem minuter

Vet du inte var du ska börja?
Börja här »


Fortnox helpdesk

Kört fast med bokföringen?
Till helpdesk »


Understödsansökningar i föreningar

PDF med råd och tips hur man ansöker om understöd.
Ladda ner »